Ołnersi Dzieciom z Domu Dziecka

Czyli wszystko co związane z klubem VFR-OC w wymiarze ogólnoposkim
Awatar użytkownika
Ruda i Piotr
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Kasia
województwo: pomorskie
Kontakt:

Post autor: Ruda i Piotr » wt 16 gru 2008, 20:46

MARCO pisze:Staram się o projekt kogoś z uprawnieniami budowlanymi z Izby Budowlanej za gratisa

Synek jesteś wielki
;) :huura :huura :huura :hooray :hooray :hooray

Wiadomo, że zrobić samemu to radocha i frajda, ale bezpieczeństwo to podstawa :)

Działaj synuś :buziak :kiss

:wiewiora
Mamy dwie miłości- :rodzina i :motolove
VFR Viking SeXszyn North Roads

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Jacek
Kontakt:

Post autor: mors » śr 17 gru 2008, 02:01

Przeca wiadomo, ze Grzes TourNOW zrobi to śpiewająco :biggrin

Nawet gdy "na Brackiej pada deszcz..." :evil
alkohol - nawet pity bez umiaru, nie przyćmi bólu po stracie przyjaciela... 16.10.2007 ROADS

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Magdalena
Kontakt:

Post autor: MadziX » śr 17 gru 2008, 19:25

mors pisze: Madziu powal nas wszystkich na kolana :biggrin ( bo mnie to powaliłaś już dawno )
moze być cieżko z tym powaleniem na kolana ( morsie Ty pewnie juz dawno zdążyłes wstać :evil ) - nigdy nie projektowałam placu zabaw dla dzieci...ale lubię wyzwania ;)

ale do rzeczy - żebym mogła w ogóle cokolwiek zacząć, potrzebna jest mi przede wszystkim dokumentacja zdjęciowa, inwentaryzacje terenu, najlepiej jakis plan z geodezji /wydz architektury z zaznaczonym terenem projektowanym przy uwzględnieniu całej okolicy ( pobliskie chodniki, ulice, wjazdy, dojazdy wyjazdy , itd itp...

Jesli chodzi o projekt samych sprzetów zabawowych - moim zdaniem mozna polegać na tym co zostało stworzone i opatentowane ( sorry za oddtwórcze podejscie,ale w tym przypadku nie ma sensu wywazac otwartych drzwi moim zdaniem - ja nie mam doswiadczenia ani z dziecmi ani z zabawkami dla nich - nie wiem jak powinna byc skonstruowana prawidłowa 'zabawka tego typu' - wolę nie ryzykować i będę bardzo asekuracyjna w tej sprawie ;)wybaczcie ) za to cały teren, rozmieszczenie, zagopsdarowanie całego placu - proszę bardzo - jak najbardziej..

Kasiu nie byłam w stanie przejsc przez te 30 stron jeszcze hehe...
Obrazek

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: mors » śr 17 gru 2008, 20:18

próbowałem się podnieść kilka razy Madziu, ale grawitacja to potężna siła, a nadużywanie alkoholu nie pomaga w utrzymaniu pozycji wertykalnej :biggrin
Przesadziłaś w tej Szkocji z urokiem osobistym :biggrin

Z inwentaryzacją terenu nie będzie problemu. - może nawet jutro podjadę do DD i spróbuje pomierzyć co trzeba z uwzględnieniem okolicy.
Plac zabaw wymaga tzw stref bezpieczeństwa i to są dla Ciebie niezbędne informacje.

Tez uważam że nie ma co wyważać otawrtych drzwi - w tym przypadku trzeba się oprzeć na gotowych dobrych rozwiązaniach i zaadaptować je do naszych warunków."

Fajnie będzie jak nam to namalujesz :evil
alkohol - nawet pity bez umiaru, nie przyćmi bólu po stracie przyjaciela... 16.10.2007 ROADS

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Magdalena
Kontakt:

Post autor: MadziX » śr 17 gru 2008, 20:30

:)współpraca z Tobą morsiku to czysta przyjemność z tego co widzę ;)
czy na plan mogę nanieśc jakies ukryte znaczenia ze Szkocji, o których będziemy wiedziec tylko my ? :)
dobrze - adoptujemy rozwiązania istniejące do nowego stworzonego przez nas projektu..
na początek informacje z terenunie muszą być bardzo szczegółowe..chodzi o ogóleny pogląd na skalę terenu itd itp...info na temat stref bezpieczenstwa i wszystkie inne wazne sprawy jak najbardziej - będę skrzętnie notowac ;)spróbuję tez poszperać w literaturze..
Obrazek

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: mors » czw 18 gru 2008, 01:07

Powiedz mi Madziu czemu ja się ciesze, że przyłączyłaś się do tej wesołej gromadki co myślami i sercem jest w Chełmnie nad Wisła? :biggrin

Nie da rady się przegryźć przez te 35 stron i nie ma potrzeby.

Mapy geodezyjne i plan zagospodarowania jest u naszego chełmianina Marasa z racji jego profesji - on przygotowuje pełną techniczna i prawną stroną łącznie z odbiorami technicznymi. Ja chętnie jak powiedziałem do Chełmna skoczę bo jak Ci pewnie Tomek opowiadał nosi mnie teraz w lansmobilu - zreszta dziwnym przypadkiem takiej samej marki ja Wasz :biggrin
Na miejscu zweryfikujemy z Wojtkiem rzeczywiste wymiary jakie będą dostępne.

Podobno na Twoim Wydziale zajmują się w którejś Katedrze projektowaniem placów zabaw - chyba coś ze Służba Zdrowia . Mam tam wejścia to mogę popytać.

Maras

Post autor: Maras » czw 18 gru 2008, 12:09

Moi mili, proszę o jeszcze trochę cierpliwości , temat jest na tapecie , ale jest koniec roku i moje służby maja masę roboty ( budżety i cała ta biurokracja). Jeszcze dzisiaj spotykam się z inspektorem nadzoru budowlanego na naszym terenie i z Wojtkiem, będę wiedział więcej ze strony technicznej . Chciałbym wam podać informacje , które są podparte prawem a nie gdybaniem. Dałem sobie "CZASU" w nocy i przeczytałem wszystkie 35 stron , więc wiem o co chodzi. Tak na marginesie jesteście najbardziej "elitarną" grupą z jaką się spotkałem (a troszę ich spotkałem na mojej drodze życiowej) i nie jest Wam potrzebna żadne MC - to może dużo popsuć. Ostatnio zmuszono mnie na krótki pobyt w szpitalu i tam mając trochę czasu przeczytałem kilka książek, w jednej z nich przeczytałem taką maksymę, może to trochę prozaiczna sentencja , ale Wam ją przytoczę:
[b]Zawsze trzeba podejmować ryzyko.
Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie,
gdy będziemy gotowi przyjąć niespodzianki jakie niesie nam los.[/b]
to było w którejś książce P. Coelho (ciekawy gość!!!)
tak więc będę sie starał napisać Wam w szczegółach to co się dowiedziałem już w któtce.

Awatar użytkownika
Maras
Imię: Mariusz
Kontakt:

Post autor: Maras » czw 18 gru 2008, 12:11

no tak nie zalogowałem się , ale myślę że część wie kto napisał posta:)

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: mors » czw 18 gru 2008, 15:01

Kto ma wiedzieć ten wie :biggrin
I ewentualnie jakiś wyciąg geodezyjny dla naszego MadziXa - może pogadaj z Wojtkiem jaki teren przeznaczyłby na ten plac zabaw

Awatar użytkownika
treska
klepacz
klepacz
Imię: Treska
Kontakt:

Post autor: treska » czw 18 gru 2008, 19:13

To jest zajebisty pomysł, przekazać taki plac zabawa do tych, którzy naprawdę tego potrzebują.

Sowa- mądrze gadasz.... nie sztuką jest wydać kasę z kieszeni, bo to nie w tym rzecz.
Sztuką byłoby zdobyć kasę na składowe takiego placu zabaw, myślę, że to trzeba iść w tym kierunku.

Kto jest za spotkaniem w tej sprawie i porozmawianiu :
- jak wykonać to aby było zgodne z prawem?
- w jaki sposób możemy zebrać na to kasę, tak aby nie ucierpiały na tym nasze kieszenie.

Maras, masz rację MC często dużo psuje, ale w tym przypadku może być niezbędna jakaś prawna forma, po to by być wiarygodnym idąc np do dużego koncernu
Nie mówię, ze się nie da, i chylę czoła temu, który wie jak to zrobić.

Może niech każdy coś poduma sobie nad tym i się spotkamy.

PS: Moglibyśmy również porozmawiać na temat Dnia Dziecka w CZD.

Dodatkowo wpadłem z moim ziomem na pomysł organizowania seansów filmowych dla Dzieciaków w CZD, bo to kuleje tam. Kumpel ma duże znajomości wśród artystów, tancerzy itp. Organizowanie takich seansów, występów artystycznych itp. na pewno oderwie dzieciaki od tego co ich spotkało:)
o jeeeeeeeeeezu fantastycznie

treska@vfr.com.pl

GaBaS
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: GaBaS » pn 22 gru 2008, 01:24

ja tam wchodzę w to sześcioma łapami i mam kilka pomysłów ale to w swoim czasie :biggrin
GaBBaS

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: mors » pn 22 gru 2008, 19:58

GaBa ale Twoje cztery i dwie Buda czy odwrotnie? :biggrin

Dawaj chłopie pomysły bo wiosna za pasem

Awatar użytkownika
tom664
teksciarz
teksciarz
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: tom664 » wt 23 gru 2008, 19:07

Pomysł rewelka !

Awatar użytkownika
wasyl
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Daniel
Kontakt:

Post autor: wasyl » czw 25 gru 2008, 22:20

Słuchajta ludzie jest sprawa mam prawie kompletnego kompa dla Dzieci, potrzeba mi tylko myszki i twardego dysku, jakikolwiek.
Dziękować.
Jestem skromnym człowiekiem-a o swojej skromności mogę godzinami napierd.....

Nigdy nie jeździj szybciej, niż potrafi latać Twój anioł stróż !!!

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: mors » czw 25 gru 2008, 23:20

taka sugestia - szukamy:
- twardości u chłopczyków
- myszki u dziewczynek

tak jakoś mnie się skojarzyło :oops:

ODPOWIEDZ