dyskusja CZD + DD 29-05-2009 do 31-05-2009

Czyli wszystko co związane z klubem VFR-OC w wymiarze ogólnoposkim
Tereska
bywalec
bywalec
Imię: Magda

Post autor: Tereska » pn 08 gru 2008, 23:12

jeju te dzieciaki były przekochane, sam fakt poczucia się czyjąś 'ciocią' jest niesamowity :) i jeszcze jak Gracjan powiedział do Morsa: "ja pana kooocham" to już wogóle łezka w oku :sad:
MARCO pisze:Sowa temat jest złożony, jak pisał Mors potrzebne są konsultacje Wojtka i pani psycholog
Myślę że to podstawowy warunek otwierający jakąkolwiek dyskusje, i tyle, sprawa, czy to robimy jest bezdyskusyjny, to dobry pomysł, jestem na tak.
Jestem za Marco, żeby dzieciaki nie były o siebie zazdrosne i żeby żadne nie było poszkodowane np tym że zostanie samo w DD czy cos..

Awatar użytkownika
Mira
Kontakt:

Post autor: Mira » pn 08 gru 2008, 23:21

musicie wziąć też pod uwagę, że dzieci chorują, nawet w DD i nie będą mogły jechać. Ciężko jest powiedzieć takiemu dziecku że ono zostaje i zrobić mu przykrość. A to maleństwo 2 tygodniowe .... ??? co z nim? Jak już dojdziecie do wstępnych ustaleń co, jak, kiedy należy poradzić się, tak jak przedmówcy wspominali, Wojtka i ich psychologa

Awatar użytkownika
muchaok
klepacz
klepacz
Imię: Jacek
województwo: mazowieckie
Kontakt:

Post autor: muchaok » wt 09 gru 2008, 00:16

Ja powiem szczerze, padłęm na kolana jak przeczytałem pomysła mądrej Sowy.
To była ta chwila, w której człowiek myśli, kurde, dlaczego ja na to nie wpdałem ?? byłem o krok ;) ale, wiemy że grzechem jest zazdrość, więc nie zazdroszcze, tylko pokłony bije. Mam nadzieję, że Wojtek łyknie temat. Moim zdaniem, nawet jeśli by się okazało, że wizyta w CZD, nie jest w/g fachowców dobrym pomysłem, opcja wycieczki 1 czerwca do 100-lycy jest jak najbardziej cool z pominięciem wspólnego CZD-owania ;). Ja ze swojej strony biorę na barki oprowadzenie wycieczki po mieście. Mam pewnego zaufanego człowieka, który oprowadza wycieczki po 100-lycy i bankowo dla mnie to zrobi za bóg-zapłać. A jest kilka miejsc, któe warto zobaczyć i ktoś, kto potrafi o tym opowiedzieć ciekawie :D;)
Każdego dnia powiększa się lista ludzi, którzy mogą pocałować mnie w dupę.

Awatar użytkownika
Ruda i Piotr
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Kasia
województwo: pomorskie
Kontakt:

Post autor: Ruda i Piotr » wt 09 gru 2008, 00:58

muchaok pisze:opcja wycieczki 1 czerwca do 100-lycy jest jak najbardziej cool z pominięciem wspólnego CZD-owania ;)

:huura :huura :huura :huura :huura :huura :huura :huura :huura

Pod tym podpisuje się obydwoma rękoma :)

:wiewiora
Mamy dwie miłości- :rodzina i :motolove
VFR Viking SeXszyn North Roads

MARCO
klepacz
klepacz

Post autor: MARCO » wt 09 gru 2008, 18:57

Tak więc czekamy na ustalenia Morsa z Wojtkiem z DD.

SOWA
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: SOWA » wt 09 gru 2008, 20:46

Pogoniłem dziś naszego dyżurnego spychologa dziecięcego by zajrzał do tematu i ma się dziś odhaczyć i zeznać co myśli. Przykazałem mu by jednoznacznie poparł koncepcję DD+CZD pod rygorem odłączenia od bazy. Jestem spokojny.
muchaok pisze:nawet jeśli by się okazało, że wizyta w CZD, nie jest w/g fachowców dobrym pomysłem, opcja wycieczki 1 czerwca do 100-lycy jest jak najbardziej cool
Jest na Bemowie taka zabawialnia "Orlando". Woziłem tam swoje dzieciaki dla fun'u. Kulki, zjeżdżalnie, drabinki. Można by im kupić ze dwie/trzy godziny w paradisie.
kolnę tam, może wyżebram jakiego upusta.
Acha, i cza obudzić Trechę, niech się nie byczy jak się jego sprawy dzieją. Może go wydelegować do zaprzyjaźnionych pań w CZD, by zasięgnął jęzora. Coś podpowiedzą, zasugerują, zwrócą na coś uwagę, pomogą pokonać trudności. Może mają autokar. Albo chociaż ładną kierownicę. :tts

Czytał Stanisław Olejniczak.

Kawa
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Kawa » wt 09 gru 2008, 20:52

Wiekszosc z nas miala juz doswiadczenia przy organizowaniu imprez czy to w CZD, czy w domu dziecka. W 99% byly to chwile radosne dla obu stron. Czasem pojawialy sie chwile trudne, dlatego rozumiem obawy niektorych, czy taka impreza w ogle mialaby sens.
Sowa pisal o integracji, czyli o inicjatywach, ktorych celem jest uswiadomienie, ze wiecej nas wszystkich laczy niz dzieli. Inicjatywach (czy to w formie klas integracyjnych, czy roznego rodzaju imprez i zajec), ktore na celu maja pokazanie, ze pomimo trudnosci z jakimi borykaja sie dzieciaki, mozliwe jest wspolne dzialanie, przyjazn i poszanowanie drugiego czlowieka.
Jestesmy jak najbardziej za wspolna impreza CZD i DD. Musi to byc jednak impreza skoordynowana miedzy osobami z CZD i DD. Jesli bysmy po prostu przywiezli dzieciaki i liczyli, ze same zaczna wspoldzialac to faktycznie sytuacji trudnych mogloby sie namnozyc. Majac na mysli koordynacje chodzi nam po pierwsze o przygotowanie dzieciakow z CZD i DD oraz osob tam zatrudnionych na taka wspolna impreze. W CZD jest szkola i przedszkole, w obu placowkach pracuja pedagodzy i psycholodzy. W zwiazku z tym nalezaloby przemyslec program wspolnych aktywnosci dla dzieci z CZD i DD, ktore moglby ktos poprowadzic. Aktywnosci, ktore zintegrowalyby obie grupy. Dzieci z CZD i DD moglyby tez cos przygotowac dla siebie na wzajem.
Tyle z ogolnych przemyslen. My oczywiscie tradycyjnie wlaczmy sie w organizacje. Jeśli bedzie taka wola ogółu forumowiczów i zdecydujemy sie na wspólna imprezę, to też chętnie pomożemy w spotkaniu z pedagogami i psychologami z obydwu placówek i w skoordynowaniu działań fachowców w przygotowaniu dzieci.
Zawsze dzień dziecka to była powazna sprawa, ale jesli porwiemy sie na taki gest, to bedzie on wymagał zdecydowanie więcej pracy i przemysleń, niż organizacja dnia dziecka do tej pory. Najprawdopodobniej najwieksza trudnościa bedzie skoordynowanie tego wszystkiego, ale odpowiednio przygotowana impreza na pewno przyniesie dużo dobrego dzieciakom z obydwu miejsc.
Zatem do dzieła!:-)

Magda i Kawa

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Jacek
Kontakt:

Post autor: mors » wt 09 gru 2008, 23:14

masz racje Tereska - jak Gracjanek tak mnie przywitał to kolana się pode mną ugięły. Było to pewnie najszczersze KOCHAM jakie usłyszałem w życiu :biggrin

Wywołany do tablicy nawijam temat w DD sprawy wyjazdu do CZD, a co tam będę Wojtkowi głowę zawracał... podskoczę do Pani Psycholog :evil

Kawa ma świetny pomysł, aby symetrycznie zasięgnąć języka u fachowych sił stacjonujących w CZD i będziemy mieli dwa (mam nadzieję zez zbieżne stanowiska) no i jest plan B - wycieczki po (99+1)-lycy i oko-lycy :evil

Podoba mnie sie wszystko... a najbardziej Wasz entuzjazm :evil szacun i rispekt :biggrin
alkohol - nawet pity bez umiaru, nie przyćmi bólu po stracie przyjaciela... 16.10.2007 ROADS

Awatar użytkownika
Alnitak
pisarz
pisarz

Post autor: Alnitak » pt 19 gru 2008, 21:55

Od momentu kiedy zalogowalem sie na forum mialem takie "parcie" zeby poznac Szanownych Adminow, Klepaczy i wszystkich "starych vfr-owców" wlasnie na imprze w CZD!! Ale coz, na poczatku czerwca po raz pierwszy zostane tatusiem :shock: i znowu nici z planow! Ale wierze, ze bedzie kiedys okazja spotkac sie na zywca! A tak poza tym, to chyle czola tym wszystkim, ktorzy pomagaja dzieciakom z CZD lub jakiegokolwiek DD! Chwała Wam i cześć!
Pablo

SOWA
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: SOWA » wt 23 gru 2008, 22:45

Są nowiny. Odwiedziliśmy dziś z Trechą CZD. Zawieźliśmy trochę gifcików dla małolatów, jakieś kilkadziesiąt toreb i przywieźliśmy deklarację o przystąpieniu CZD do spisku. Z konkretów na dziś CZD wystosuje zaproszenie dla DD do wzięcia udziału w czerwcowym festynie. Jest możliwość nakarmienia gości w centrowskiej stołówce, na razie odpłatnie, ale będziemy negocjować. Pracujemy też nad noclegiem dla DD na terenie W-wy i dodatkowymi atrakcjami. Teraz gdy wszyscy się zdeklarowali można poczynać śmielej. Kto ma pomysła niech go ogłosi. Kto ma autokar niech go udostępni, najlepiej zatankowany. Kto ma :tts niech je pokaże.
Będziemy potrzebowali sporo atrakcji wzorem poprzednich imprez. Zakładamy, że zeszłoroczne strzelania, malowania buź, rzucanie do puszek itd uruchamiamy ponownie. Może strzelanie z łuku. Mucha robi muzę + koniecznie karaoke dla maluchów. Strażacy bardzo chętnie. Może pan policjant. Jeśli dopisze pogoda można by rozstawić mały basen. Fotografia - czy mamy dostęp? Karykaturzysta, to był mocny punkt. Konkurs wiedzy o moto. Jakiś teatrzyk. Stare, sprawdzone przeciąganie liny dzieci vs najsilniejszy ołners. Jeśli ołners przegra, a przegra, to zakłada kask, a dzieciaki rzucają w niego smoczkami z wodą. Wyścigi przez opony na podobieństwo biegu przez płotki, tyle, że bez skakania, a ze schylaniem. Dla wprawionych mogą być płonące. :lol Mamy kurczaka, przydałyby się inne kostiumy. Może ktoś chodzi na szczudłach? Kawa odpada, potrzebny jest gdzie indziej. Może żongler? Dziewczyny mogłyby dzieciakom poczesać jakieś śmieszne fryzury.
Naturalnie motocykle i wożenie smyków. Może warto zagonić The Roadsów w najsilniejszym składzie. Z Chełmna wiemy, że dzieciaki bardzo chętnie rysowały motocykle. Można postawić dwie/trzy "rozkraki" z kartonami A3 i węgiel drzewny, co podczas rysowania śmiesznie skrzypi.
To w CZD, ale równie istotne, a może i bardziej jest to, co zorganizujemy później. Planowny jest jak pisałem wcześniej park zabaw, jest koncepcja trójwymiarowego kina.
Z ekstremalnych atrakcji np. przejazd autobusem linii 503 bez biletu na dystansie trzech przystanków, wykład prof. Rozuma na terenie huty W-wa nt. "Jak hartowała się stal", oraz kontakt z przyrodą czyli rzut ciężarkiem kierownicy w Sowę oraz przytapianie morsa w Wiśle.

Jeszcze jedno. Z rozmowy jaką przeprowadziliśmy z przedstawicielami CZD wynikało jednoznacznie, że nie widzą oni konieczności jakiegoś szczególnego przygotowywania dzieci z DD na kontakt z dziećmi z CZD i na odwrót. Naturalnie wizyta dzieciaków na oddziałach mija się z celem i jest nie wskazana, ale poza tym ich zdaniem nie ma obawy o niewłaściwe reakcje i niepożądany odbiór dzieci przez dzieci na terenie i w czasie festynu. Nie wyklucza to naturalnie, że nasi podopieczni z DD jako zapraszani mogą coś przygotować dla smyków, którzy nie będą mogli wyjść na dwór.

Dobra, do tej pory tylko mors miał uprawnienia do pisania takich długich wystąpień i tak niech zostanie. W przyszłości będę się skracał. TERAZ WY.

katan
teksciarz
teksciarz
Kontakt:

Post autor: katan » wt 23 gru 2008, 23:45

Siemka, od Waszego ostatniego wyjazdu do DD na Woli (akurat wtedy wstepowalem w szeregi forumowiczow) mam przygotowane pudelko z zawartoscia ktora napewno tam sie przyda. Jezeli bedziecie sie tam wybierac dajcie cynk, nie chodzi o to ze mi przeszkadza pod biurkiem... tylko niech sie w koncu komus przyda.

Zdro!
Tomek
katan, po prostu katan..

Celem jest droga

zuzia tajger
klepacz
klepacz
Imię: ...
województwo: warmińsko-mazurskie
Kontakt:

Post autor: zuzia tajger » wt 06 sty 2009, 11:10

http://www.dlamartynki.com.pl/ POMOZMY JEJ :(
CORKA KLIENTA MOJEGO, POTRZEBA 35 TYŚ EURO, TROCHE FINANSUJE TVN, TROCHE FINANSUJE JAKIS GOSC Z LONDYNU, ALE CIAGLE BRAKUJE.
BIEDACTWO MALENKIE :(
...

Fred
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: .

Post autor: Fred » wt 06 sty 2009, 11:35

Ja ze swojej strony moge pomóc finansowo. Wystawię przed 1 czerwca kilka stelaży na allegro i to co się uzbiera przekaże w Wasze ręce a Wy już pewnie wiecie na co się kasa przyda :)

Myśle że w pełni sezonu znajdą się chętni i będzie pokaźna sumka.

Awatar użytkownika
NATI
teksciarz
teksciarz

Post autor: NATI » czw 08 sty 2009, 22:21

SOWA oficjalnie melduję:
- zakup 500 metalicznych balonów (mix kolor)
- posiadanie parunastu wzorów kolorowanek (ksero zrobię we własnym zakresie)

inne opcje, o których rozmawialiśmy w toku :)

Awatar użytkownika
Kornik
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Marcin
województwo: mazowieckie

Post autor: Kornik » czw 08 sty 2009, 22:39

Sowa nawet nie musiałem chłopakom przypominać o strzelaniu :) Z jednym się w autobusie spotkałem w drodze do pracy i zanim powiedziałem Siema, Nefr już się mnei pytał kiedy CZD i czy mogą przybyć :)
Tak wieć grupa ASG jest zwarta i gotowa i może będzie więcej osób z bronią żeby dzieciaki mogły strzelać :)
Po zeszłym roku wiemy co potrzeba :)
Na szczęście pracujesz całe życie, a na nieszczęście sekundę.

Honda VFR800 (1999) - Sprzedana (Poszukiwana)
Honda CRF1000L Africa Twin Adventure Sports DCT
Toyota CHR Hybrid

ODPOWIEDZ